Kymen krematorio

Osoite: Parikantie 81, 48710 Kotka

Omaisten tulee varata aika uurnan noutamiseen krematoriolta. Ajan voi varata Parikan hautausmaatoimistosta, p. 05-281 645.

kotkalaiset ulkopaikkakuntalaiset
Tuhkaus 145 € 310 €
(alle 1-vuotiaat) ei maksua 50 €
Kylmiön vuokra 20 € 30 €
Pahviuurna 10 € 10 €
Uurnan lähetys 45 € 45 €

Tietoa krematoriosta

Kymen krematorion aikaansaamiseksi perustettiin 9.4.1970 toimikunta. Hankkeen taustavoimina olivat Kotkan ja Kymin seurakunnat, Kotkan kaupunki, Karhulan kauppala ja Kymin kunta. Krematorio rakennettiin Parikan hautausmaalle, siunauskappelin välittömään läheisyyteen. Krematoriokiinteistön suunnitteli arkkitehti Lauri Heinänen. Ensimmäinen tuhkaus suoritettiin helmikuussa 1973.

Erityispiirteenä Kymen krematoriohankkeen rahoitukseen osallistui Kotkan kaupunki, joka on osallistunut myös peruskorjausten rahoitukseen. Niinpä tuhkauksesta perittävät maksut ovat olleet kotkalaisille aina samansuuruiset.

Krematorion viimeisin peruskorjaus on toteutettu vuonna 1991. Krematoriossa on ruotsalaisvalmisteinen Tabo-uuni.

Kotka-Kymin seurakunnan alueella tuhkaus on yleisin hautausmuoto. 72 prosenttia kaikista hautauksista on uurnahautauksia.

Kymen krematorion palvelualue kattaa Etelä-Kymenlaakson. Lähimmät krematoriot ovat Lahdessa ja Imatralla.