Metsämaisema, jossa auringonvalo siivilöityy puiden välistä.

Retriiteiltä hiljaisuutta ja lepoa arkeen

Retriitissä kiire, melu ja arjen vaatimukset katkaistaan tietoisella vetäytymisellä hiljaisuuteen ja lepoon. Osallistujat sitoutuvat keskinäiseen vaikenemiseen, mutta retriitin ohjaajan kanssa on mahdollista pohtia hiljaisuudessa esiin nousseita oman elämän kysymyksiä.

Hiljentymisen tukena on luostariperinteestä juontuvia rukoushetkiä ja meditaatioita, virikepuheita ja ehtoollisen vietto. Retriitin hiljaisuus on tilan tekemistä sille, että jotain olennaista voisi nousta esiin. Ohjelma on väljä ja jättää tilaa ulkoilulle, nukkumiselle, lukemiselle ja kiireettömille aterioille valmiista ruokapöydästä.

Retriitissä et silti ole yksin, vaan voit myös kokea yhteyttä. Olet osa ryhmää, joka nauttii hiljaisuudesta yhdessä toisten kanssa. Jokaisella on oma huone.

Vuoden 2020 retriitit

Retriittipäivä 17.10.

Retriittipäivä klo 9-20 ensisijaisesti hoitotyön parissa työskenteleville Höyterin leirikeskuksessa. Myös muut kuin hoitotyön parissa työskentelevät voivat ilmoittautua varasijoille.

Päivän hinta 20€. Ilmoittautumiset 2.10. mennessä sairaalapastori Hanna Hietaselle, hanna.hietanen@evl.fi, p.040 1967520.

Arkiretriitti 1.11. alkaen

Arkiretriitti sopii sinulle, joka kaipaat arkeesi hiljentymistä, rauhoittumista ja läsnäoloa.

Arkiretriitti alkaa Kotkassa su 1.11.2020 Helilän seurakuntatalossa (os. Suntionkatu 18) klo 10 ja päättyy klo 15 mennessä.

Aloituspäivässä teemme luovaa Raamattutyöskentelyä ja harjoittelemme yhdessä, kuinka tutkia Raamattua mietiskelevällä tavalla. Perehdymme hengellisen matkapäiväkirjan periaatteisiin.  Aloituspäivästä saat lukupaketin, jonka avulla voit hiljentyä arjessasi 20-30 minuuttia päivittäin neljän viikon ajan.

Aloituspäivän aikana tarjotaan lounas ja päiväkahvi. Hinta 15 euroa, varaa mukaan tasaraha. Kannattaa pukeutua lämpimiin ja mukaviin vaatteisiin.

Arkiretriitti päättyy 29.11. klo 10 1. adventin messuun Haminan Marian kirkossa.

Arkiretriitin aikana on mahdollista kokoontua pienryhmään, jos kaipaa tukea omalle hiljaisuuden matkalle.

Arkiretriitti on Haminan ja Kotka-Kymin seurakuntien yhteistä toimintaa.

Ilmoittautumiset arkiretriittiin

Ilmoittautuminen alkaa 14.9. ja päättyy 23.10.

Ilmoittaudu tästä linkistä

Adventtiretriitti 27.-29.11. (TÄYNNÄ)

Ristiniemen leirikeskuksessa hiljaisuuden retriitti ennen joulun kiireitä.

Hinta täysihoidolla 50€.

Ilmoittaudu tästä linkistä (Voit ilmoittautua varasijalle)

tai Päivi Ihatsulle: 040 196 7505, paivi.ihatsu@evl.fi.

Lisätietoja retriiteistä: Tuomi Larvi, 044 762 9488, ellei muuta ole mainittu.

sairaalapastori

Kymenlaakson Keskussairaala, Kotkantie 41. Karhulan sairaala, Toivelinnankatu 2.