Metsämaisema, jossa auringonvalo siivilöityy puiden välistä.

Retriiteiltä hiljaisuutta ja lepoa arkeen

Retriitissä kiire, melu ja arjen vaatimukset katkaistaan tietoisella vetäytymisellä hiljaisuuteen ja lepoon. Osallistujat sitoutuvat keskinäiseen vaikenemiseen, mutta retriitin ohjaajan kanssa on mahdollista pohtia hiljaisuudessa esiin nousseita oman elämän kysymyksiä.

Hiljentymisen tukena on luostariperinteestä juontuvia rukoushetkiä ja meditaatioita, virikepuheita ja ehtoollisen vietto. Retriitin hiljaisuus on tilan tekemistä sille, että jotain olennaista voisi nousta esiin. Ohjelma on väljä ja jättää tilaa ulkoilulle, nukkumiselle, lukemiselle ja kiireettömille aterioille valmiista ruokapöydästä.

Retriitissä et silti ole yksin, vaan voit myös kokea yhteyttä. Olet osa ryhmää, joka nauttii hiljaisuudesta yhdessä toisten kanssa. Jokaisella on oma huone.

Vuoden 2023 retriitit

Hiljaisuuden arkipäivä to 30.3.

Retriitinomainen päivä, jolloin voit pysähtyä ja kuulostella sisintäsi ja Luojan läsnäoloa elämässäsi. Päivää rytmittävät lyhyet rukoushetket ja ruokailu, muun ajan voit käyttää lueskellen, oleillen ja nauttien. Retriiteissä ollaan perinteisesti aivan hiljaa.

Olemme Helilän seurakuntatalolla, sen piha-alueella ja lähimetsässä.

Ruokamaksu 10 €.

Ilmoittautumiset viimeistään 23.3. tällä lomakkeella.

Päivä järjestetään yhdessä Haminan ja Kotka-Kymin seurakuntien kanssa. Ohjaajina Elina Rajala ja Riikka Klaavu-Pihlajamaa.

26-28.5 Hiljaisuuden retriitti Ristiniemen leirikeskuksessa. Hinta täysihoidolla, omin lakanoin 50€. Vetäjänä Maarit Alhosaari. Ilmoittautumislomake tulee tähän.

18-21.8 Hiljaisuuden retriitti Höyterin leirikeskuksessa. Hinta täysihoidolla, omin lakanoin 55€. Vetäjänä Tuomi Larvi

Lokakuussa retriittipäivä hoitotyötä tekeville. Päivä tarkentuu myöhemmin.

1-3.12 Adventtiretriitti Ristiniemen leirikeskuksessa. Hinta täysihoidolla, omin lakanoin 50€. Vetäjänä Maarit Alhosaari

sairaalapastori

Kymenlaakson Keskussairaala, Kotkantie 41. Karhulan sairaala, Toivelinnankatu 2.