Tanssivia naisia.

 

Liikuntaryhmät 

Seurakunta järjestää erilaisia liikuntaryhmiä. Tule rohkeasti mukaan!

Liikuntaryhmät ovat kesätauolla, jatketaan taas syksyllä 2023!

Jumppa ja Venyttely

Tiistaisin klo 18 Naisten jumppa Kotkan srk-keskuksen voimistelusalissa.

Perjantaisin klo 8.40-9.25 Venyttely (sekaryhmä) Velhossa, Ututie 2. 
Perjantaisin klo 18 Jumppa/tanssi Velhossa, Ututie 2. 

Jumpissa vapaaehtoinen maksu (2 €) lähetystyön hyväksi. 

Kaikille avoin lentopallo

tiistaisin klo 19 Kotkan srk-keskuksen voimistelusalissa. 

Gospel-lattarit ™

Gospel-lattarit™ -tanssijumppaa ja venyttely torstaisin klo 17 Kotkan srk-keskuksen voimistelusalissa. Hinta 4 €/kerta. Tuotto menee hyväntekeväisyyteen.

Syyskausi 17.8.-19.10.2023. Tanssit jatkuvat taas 11.1.2024!

Koko perhe tanssii

Koko perhe tanssii - aikuinen-lapsi -tanssiliikuntaa perjantaisin klo 9.30-10.15 Kotkan seurakuntakeskuksessa. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Syyskausi 1.9.-20.10.2023. Tanssit jatkuvat taas 12.1.2024!

Gospel-lattareilla™ hikeä, hymyjä ja rytmiä riittää

Torstaisin Kotka-Kymin seurakuntakeskuksen liikuntasalin täyttää iso joukko hymyileviä naisia. Kello 17 alkaa Gospel-lattarit™, jossa tanssitaan kristillisen lattarimusiikin tahdissa.

Tunnille tullakseen ei tarvitse osata tanssia. ”Kyseessä on matalan kynnyksen tanssiliikuntaa, johon kaikki ovat tervetulleita iästä, koosta ja liikuntataustasta riippumatta. Ilo ja halu liikkua ovat pääasia”, sanoo tunnin vetäjä Leena Ronkainen.

Tunti maksaa 4 euroa, ja tuotto menee Naisten Pankille. ”Voisi siis sanoa, että tanssimme naisille ammatteja. Tästä saa hyvän mielen kaiken muun liikunnasta saatavan hyödyn lisäksi, kun samalla tukee kehitysmaiden naisia”, sanoo Ronkainen.

Tunnille kannattaa laittaa jalkaan tanssikengät tai tossut, mutta sukillakin pärjää. Osalla osallistujista on huivi lanteilla, osalla kukka päässä. Ronkainen kuitenkin painottaa, että armollinen ja hyväksyvä ilmapiiri, sekä omasta kehosta nauttiminen ovat tärkeimpiä asioita – eikä esimerkiksi se miltä kukakin näyttää.

Gospel-lattarit™ on Tampereen NNKY:n vuonna 2007 aloitettu kristillinen treenimuoto. Alun perin ajatuksena on ollut se, ettei tanssimisessa ole kysy pelkästään fyysisestä hyvinvoinnista ja tanssitaitojen kehittymisestä, vaan tärkeä osa on vahvistaa naisten itsetuntoa ja itsensä hyväksymistä. Gospel-lattareita™ tanssitaan ympäri Suomea, ja ohjaajiakin on useita kymmeniä. Tassitunti aloitetaan ja lopetaan yhteisellä rukouksella.