Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Virkatodistus on ote henkilön tiedoista tai sukuselvitysmuotoon laadittu todistus.

Kuolleesta henkilöstä tarvitaan perunkirjoitusta varten sukuselvitysmuotoon laadittu virkatodistus. Todistukseen merkitään henkilön tietojen lisäksi puoliso, lapset ja muuttotiedot.

Ulkomaan viranomaisia varten on mahdollista saada virkatodistus lomakkeella, jossa suomen kielen lisäksi on ruotsin, englannin, saksan ja ranskan kieli.

Mistä saat tietoja?

Henkilön viimeisin seurakunta todistaa tiedot kaikkien Suomen evankelisluterilaisten seurakuntien osalta 1.10.1999 jälkeiseltä ajalta.

Kotka-Kymin seurakunnan kirkkoherranvirastosta tilattu todistus kattaa kaikki Kotka-Kymin seurakunnasta löytyvät tiedot. Näihin sisältyvät myös aikaisemmat Kotkan, Kymin, Langinkosken ja Haapasaaren seurakuntien tiedot.

Kotka-Kymin seurakunnan kirkkoherranvirastossa ovat Kotka-Kymin, Kotkan, Kymin, Langinkosken ja Haapasaaren evankelisluterilaisten seurakuntien kirkonkirjat vuodesta 1910 alkaen. Kirkonkirjat ennen vuotta 1910 on siirretty Mikkelin maakunta-arkistoon p. 029 533 7200.

Virkatodistuksen tilauslomake

Virkatodistuksen tilaaminen p. 040 138 6930 tai kirkkoherranvirasto.kotka-kymi(at)evl.fi

Sähköpostilla ei voida lähettää virkatodistusta, jossa on henkilötunnukset.

Sukututkimukset

Sukututkimukset tilataan kirjallisesti:

• postitse: Kotka-Kymin seurakunta, Kirkkoherranvirasto, Mariankatu 14 E, 48100 Kotka
  • lomakkeella
  • sähköpostilla: kirkkoherranvirasto.kotka-kymi(at)evl.fi

Virkatodistusten ja sukuselvitysten maksut

Kirkkohallitus on 10.12.2019 päättänyt virkatodistusmaksuista.

• Elää-todistus 9€
  • Virkatodistuksesta veloitetaan 9 €, mikäli jäsentietojärjestelmästä saatavaan todistukseen tulee laajempia tietoja, kuten: henkilön muuttotietoja,  aviopuolison, lasten tai vanhempien tietoja
  • Todistukset, jotka laaditaan manuaalisesti, ja niiden tietosisältö pohjautuu Kirjuri-jäsentietojärjestelmään ja/tai perhelehtiin, maksavat 9 €. Todistukseen kirjoitettavan tiedon määrällä ei ole vaikutusta todistuksen hintaan.
  • Jos todistuksiin haetaan tietoa kirjamuotoisista kirkonkirjoista ja tiedot koskevat päähenkilön yksittäistä avoiliitto-, muutto- tai kuolintietoa maksaa todistus 9€. Mikäli todistukselle tarvitaan myös perhetiedot maksaa todistus 30€.
  • Jos samansisältöisiä todistuksia tilataan kaksi tai useampia eri käyttötarkoituksiin, niin kaikista todistuksista veloitetaan alkuperäisen todistuksen hinta.
  • Maksullisen todistuksen laskutus 5,50 €.
  • Jos lasku lähetetään asiakkaan pyynnöstä eri osoitteeseen kuin todistus, veloitetaan 5,50 €.
  • Maksukehoituksesta peritään 5 €.

Sukututkimusta varten laadittujen todistusten maksut

• Sukututkimusta varten laadittava todistus maksaa 45 €. Jos laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta 20 €.
  • Maksullisen todistuksen laskutus 5,50 €.
  • Maksukehoituksesta veloitetaan 5 €.

Tieteellistä tutkimusta varten laadittujen todistusten maksut

• Tieteellistä tutkimusta varten laadittujen todistusten perusmaksu on 45 €.
  • Mikäli todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 45 minuuttia, veloitetaan lisämaksua 20 € jokaiselta alkavalta 30 minuutilta.
  • Maksullisen todistuksen laskutus 5,50 €.
  • Maksukehoituksesta veloitetaan 5 €.

Kirkkoherranvirastot

Kirkkoherranvirasto Kotkansaari