Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Virkatodistus on ote henkilön tiedoista tai sukuselvitysmuotoon laadittu todistus.

Kuolleesta henkilöstä tarvitaan perunkirjoitusta varten sukuselvitysmuotoon laadittu virkatodistus. Todistukseen merkitään henkilön tietojen lisäksi puoliso, lapset ja muuttotiedot.

Ulkomaan viranomaisia varten on mahdollista saada virkatodistus lomakkeella, jossa suomen kielen lisäksi on ruotsin, englannin, saksan ja ranskan kieli.

Mistä saat tietoja?

Henkilön viimeisin seurakunta todistaa tiedot kaikkien Suomen evankelisluterilaisten seurakuntien osalta 1.10.1999 jälkeiseltä ajalta.

Kotka-Kymin seurakunnan kirkkoherranvirastosta tilattu todistus kattaa kaikki Kotka-Kymin seurakunnasta löytyvät tiedot. Näihin sisältyvät myös aikaisemmat Kotkan, Kymin, Langinkosken ja Haapasaaren seurakuntien tiedot.

Kotka-Kymin seurakunnan kirkkoherranvirastossa ovat Kotka-Kymin, Kotkan, Kymin, Langinkosken ja Haapasaaren evankelisluterilaisten seurakuntien kirkonkirjat vuodesta 1910 alkaen. Kirkonkirjat ennen vuotta 1910 on siirretty Mikkelin maakunta-arkistoon p. 029 533 7200.

Virkatodistuksen tilauslomake

Virkatodistuksen tilaaminen p. 040 138 6930 tai kirkkoherranvirasto.kotka-kymi(at)evl.fi

Sähköpostilla ei voida lähettää virkatodistusta, jossa on henkilötunnukset.

Sukututkimukset

Sukututkimukset tilataan kirjallisesti:

• postitse: Kotka-Kymin seurakunta, Kirkkoherranvirasto, Mariankatu 14 E, 48100 Kotka
  • lomakkeella
  • sähköpostilla: kirkkoherranvirasto.kotka-kymi(at)evl.fi

Virkatodistusten ja sukuselvitysten maksut

Kirkkohallitus on 21.3.2017 päättänyt virkatodistusmaksuista.

Maksuttomat todistukset

Päätöksen mukaan henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttamiseksi Kirjuri-jäsentietojärjestelmästä tulostettu todistus, joka koskee seurakunnan jäsenen yksittäisiä tietoja (ns. elää-todistus), on maksuton.

Maksulliset todistukset

Virkatodistuksesta veloitetaan 9 €, mikäli jäsentietojärjestelmästä saatavaan todistukseen tulee laajempia tietoja, kuten:

• henkilön muuttotietoja
  • aviopuolison, lasten tai vanhempien tietoja

Todistukset, jotka laaditaan manuaalisesti, ja niiden tietosisältö pohjautuu Kirjuri-jäsentietojärjestelmään ja/tai perhelehtiin, maksavat 9 €. Todistukseen kirjoitettavan tiedon määrällä ei ole vaikutusta todistuksen hintaan.

Jos manuaalisesti laadittavaan todistukseen haetaan tietoa kirjamuotoisista kirkonkirjoista, ja tiedot koskevat todistuksen päähenkilön yksittäistä muutto-, avioliitto- tai kuolintietoa, todistus maksaa 9 €.

Muista kuin yllä mainituista manuaalisesti tehdystä todistuksista peritään 30 €.

Maksullisen todistuksen lähettämisestä peritään lisäksi toimitusmaksu 5,50 €.
Jos lasku lähetetään asiakkaan pyynnöstä eri osoitteeseen kuin todistus, veloitetaan 5,50 €.

Maksukehoituksesta veloitetaan 5 €.

Sukututkimusta varten laadittujen todistusten maksut

Sukututkimusta varten laadittava todistus maksaa 30 €. Jos laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta 15 €.

Maksullisen todistuksen lähettämisestä postitse peritään lisäksi toimitusmaksua 5,50 €, joka sisältää laskutuksen ja postituksen.

Maksukehoituksesta veloitetaan 5 €.

Tieteellistä tutkimusta varten laadittujen todistusten maksut

Tieteellistä tutkimusta varten laadittujen todistusten perusmaksu on 30 €.

Mikäli todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksua 12 € jokaiselta alkavalta 30 minuutilta.

Todistuksen lähettämisestä peritään toimitusmaksua 5,50 €.

Kirkkoherranvirastot

Kirkkoherranvirasto Kotkansaari