Surusta ja kriisistä voi selviytyä

"Älä pelkää äläkä lannistu. Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi kaikilla teilläsi." (Joos. 1:9)

Ihmismieltä voivat järkyttää monenlaiset yllättävät tapahtumat: läheisen menehtyminen, oma tai läheisen loukkaantuminen, sairastuminen, vammautuminen, työttömäksi jääminen tai rikoksen uhriksi joutuminen.

Tukea vaikeaan tilanteeseen voi saada esimerkiksi sairaalapastorilta, diakoniatyötekijöiltä tai papeilta.

Apua elämän kriiseihin

Kirkko tukee vaikeuksien keskellä olevaa sekä käytännöllisten asioiden hoidossa että henkisessä selviämisessä. Apu on tarjolla kaikille – aktiivisuus seurakunnassa tai kirkon jäsenyys eivät ole avun saannin edellytyksiä.

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä. Kotka-Kymin seurakunnan diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot löydät täältä

Palveleva Puhelin kuuntelee

Kirkon ylläpitämä Palveleva puhelin tarjoaa mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita puhelimitse. Palvelevan puhelimen numero on kaikkialla Suomessa

• 0400 22 11 80 suomenkielisille ja
  • 0400 22 11 90 ruotsinkielisille

Vertaistukiryhmät avoinna kaikille

Kirkko tarjoaa henkilökohtaisen keskustelun lisäksi vertaistukiryhmiä erilaisiin elämäntilanteisiin. Seurakunnilla on ryhmiä muun muassa työttömille, päihdeongelmaisille, mielenterveyskuntoutujille, eronneille, läheisensä menettäneille ja masentuneille sekä vertaisryhmiä esimerkiksi huonokuuloisille, kehitysvammaisille tai näkövammaisille.

Halutessasi auttaa vaikeassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä voit osallistua vapaaehtoistoimintaan. Voit esimerkiksi toimia vapaaehtoisena ystävänä tai olla mukana erilaisissa tempauksissa, joissa kerätään varoja apua tarvitsevien auttamiseksi.

Sururyhmät keväällä 2020

Hei, mitä sinulle ja surullesi kuuluu?
Tarvitsetko tukea ja haluatko keskustella muiden läheisensä menettäneiden kanssa?
Olet lämpimästi tervetullut sururyhmään.
Jos läheisesi kuolemasta on kulunut vasta viikkoja, niin silloin on hyvä ilmoittautua kevään jälkimmäiseen ryhmään.

Kevään 2020 sururyhmät Kotka-Kymin seurakunnassa

Ensimmäinen ryhmä kokoontuu Kotkan seurakuntakeskuksessa seuraavasti:

• To 30.1. klo 13-15
  • To 13.2. klo 13-15
  • To 5.3. klo 13-15
  • To 26.3. klo 13-15

Ohjaajina papit Hannu Marttila ja Anna Mykrä-Siljander.

Ilmoittautuminen puhelimitse Annalle 23.1.2020 mennessä 044 752 9487.

Toinen ryhmä kokoontuu Boksilla (Karhulantie 31) seuraavasti:

• Ke 15.4. klo 17-19
  • Ke 22.4. klo 17-19
  • Ke 6.5. klo 17-19
  • Ke 27.5. klo 17-19

Ohjaajina papit Elise Hasanen ja Anne Läheniemi.

Ilmoittautuminen Eliselle 3.4.2020 mennessä 040 196 7547.