Tanssivia naisia.

 

Liikuntaryhmät 

Seurakunta järjestää erilaisia liikuntaryhmiä. Tule rohkeasti mukaan!

Liikuntaryhmät ovat kesätauolla, jatketaan taas syksyllä 2023!

Jumppa ja Venyttely

Tiistaisin klo 18 Naisten jumppa Kotkan srk-keskuksen voimistelusalissa.

Perjantaisin klo 8.40-9.25 Venyttely (sekaryhmä) Velhossa, Ututie 2. 
Perjantaisin klo 18 Jumppa/tanssi Velhossa, Ututie 2. 

Jumpissa vapaaehtoinen maksu (2 €) lähetystyön hyväksi. 

Kaikille avoin lentopallo

tiistaisin klo 19 Kotkan srk-keskuksen voimistelusalissa. 

Gospel-lattarit ™

Gospel-lattarit™ -tanssijumppaa ja venyttely torstaisin klo 17 Kotkan srk-keskuksen voimistelusalissa. Hinta 4 €/kerta. Tuotto menee hyväntekeväisyyteen.

Syyskausi 17.8.-7.12.2023. Ei tuntia 14.9. ja 26.10.

Koko perhe tanssii

Koko perhe tanssii - aikuinen-lapsi -tanssiliikuntaa perjantaisin klo 9.30-10.15 Kotkan seurakuntakeskuksessa. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Syyskausi 1.9.-8.12.2023. Ei tuntia 27.10. ja 3.11.

Liikkuvan seurakunnan leiri

Liikkuvan seurakunnan leiri aikuisille Vehkarinteen leirikeskuksessa 14.-15.10.2023

Leirillä pääset kokemaan seurakunnan leiritunnelmaa ja liikkumaan yhdessä monin tavoin!

Leiri on tarkoitettu yli 18-vuotiaille ja ilmoittautuminen alkaa ke 6.9. klo 18 tällä lomakkeella

Mukaan mahtuu 22 osallistujaa, lisäksi on 10 varasijaa. Majoitus 2-3 hengen huoneissa.

Leirimaksu 30 € maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Sitovat ilmoittautumiset, mahdollinen peruutus viim. viikkoa ennen leiriä, tämän jälkeen maksua ei palauteta.

Leirin ohjaajina toimivat papit ja liikunta-agentit Jaana Kivekäs ja Anna Mykrä-Siljander. Lisätiedot: jaana.kivekas@evl.fi ja anna.mykra-siljander@evl.fi Leiri järjestetään yhteistyössä Haminan seurakunnan kanssa.

Gospel-lattareilla™ hikeä, hymyjä ja rytmiä riittää

Torstaisin Kotka-Kymin seurakuntakeskuksen liikuntasalin täyttää iso joukko hymyileviä naisia. Kello 17 alkaa Gospel-lattarit™, jossa tanssitaan kristillisen lattarimusiikin tahdissa.

Tunnille tullakseen ei tarvitse osata tanssia. ”Kyseessä on matalan kynnyksen tanssiliikuntaa, johon kaikki ovat tervetulleita iästä, koosta ja liikuntataustasta riippumatta. Ilo ja halu liikkua ovat pääasia”, sanoo tunnin vetäjä Leena Ronkainen.

Tunti maksaa 4 euroa, ja tuotto menee Naisten Pankille. ”Voisi siis sanoa, että tanssimme naisille ammatteja. Tästä saa hyvän mielen kaiken muun liikunnasta saatavan hyödyn lisäksi, kun samalla tukee kehitysmaiden naisia”, sanoo Ronkainen.

Tunnille kannattaa laittaa jalkaan tanssikengät tai tossut, mutta sukillakin pärjää. Osalla osallistujista on huivi lanteilla, osalla kukka päässä. Ronkainen kuitenkin painottaa, että armollinen ja hyväksyvä ilmapiiri, sekä omasta kehosta nauttiminen ovat tärkeimpiä asioita – eikä esimerkiksi se miltä kukakin näyttää.

Gospel-lattarit™ on Tampereen NNKY:n vuonna 2007 aloitettu kristillinen treenimuoto. Alun perin ajatuksena on ollut se, ettei tanssimisessa ole kysy pelkästään fyysisestä hyvinvoinnista ja tanssitaitojen kehittymisestä, vaan tärkeä osa on vahvistaa naisten itsetuntoa ja itsensä hyväksymistä. Gospel-lattareita™ tanssitaan ympäri Suomea, ja ohjaajiakin on useita kymmeniä. Tassitunti aloitetaan ja lopetaan yhteisellä rukouksella.