Iskelmämessu Kotkan kirkossa

Kirkko on ihmisiä varten

Kirkkorakennus on ihmisiä ja seurakuntaa varten. Siellä rukoillaan ja vietetään messua. Siellä lauletaan ja soitetaan. Kirkon tiloihin kokoonnutaan erilaisiin kerhoihin, kuoroihin ja muihin kohtaamisiin.

Messu eli jumalanpalvelus on kirkon perinteisin, kaikkia kristittyjä yhdistävä toimintamuoto. Se on koko seurakunnan yhteinen juhla. Sinäkin olet tervetullut mukaan!

Kotka-Kymin seurakunnassa vietetään messua sunnuntaisin klo 10 Kotkan, Kymin ja Langinkosken kirkoissa. Katsothan poikkeusajat tapahtumakalenterista!

Mikä messu on?

Messu on jumalanpalvelus, jossa vietetään ehtoollista.

Viikkomessu vietetään yleensä arkipäivänä. Viikkomessussa on tilaa hiljaisuudelle, mietiskelylle ja vapaamuotoiselle rukoukselle. Viikkomessua voidaan viettää myös esimerkiksi nuorten, oppilaitosten ja puolustusvoimien jumalanpalveluksissa.

Sanajumalanpalvelus on jumalanpalvelus, jossa ei vietetä ehtoollista. Siinä keskitytään Jumalan Sanaan ja rukoukseen. Esimerkiksi koulujen kanssa järjestetyt joulukirkot ovat sanajumalanpalveluksia.

Jumalanpalveluksen etenemistä voi seurata virsikirjan lopussa olevasta jumalanpalveluksen kaavasta.

Torstaisin hiljennytään arjen keskellä

Arjen hengähdys on Kotkan kirkossa torstaisin klo 18 järjestettävä rukoushetki ja ehtoollinen. Rukoushetken kesto on noin puoli tuntia.

– Halusimme tarjota mahdollisuuden ehtoollisella käymiseen säännöllisesti myös muulloin kuin sunnuntaisin. Tilaisuus on samalla rukoushetki, jollaisia on pidetty paljon myös yhdessä seurakuntamme nuorten kanssa, pastori Maarit Alhosaari kertoo.

Ajatuksena on, että kirkkoon voi tulla rauhoittumaan hetkeksi oman arjen keskeltä. Rukoushetket ovat rauhallisia ja kauniita hiljentymisen hetkiä.

– Kirkon penkkiin voi istahtaa juuri sellaisena kuin on, omien ajatusten ja tuntojen kanssa. Halutessaan voi osallistua yhteisiin lauluihin ja tulla nauttimaan ehtoollista, käydä sytyttämässä kynttilän tai sitten vain istua rauhassa, kuunnella, olla ja hiljentyä, kanttori Jenny Kallberg kuvailee

Tule mukaan valmistelemaan messua!

Seurakuntalaiset ovat lämpimästi tervetulleita valmistelemaan messuja. Voit olla mukana mm. näissä tehtävissä:

• Raamatun tekstien lukeminen
  • Esirukouksen lukeminen/valmistaminen
  • Kirkkokahvin keittäminen ja tarjoileminen
  • Tervetulotoivotus kirkon eteisessä
  • Lasten huomioiminen messussa, esim. väritystehtävien tai muun pienen puuhan valmistaminen lapsille
  • Laulaminen/soittaminen
  • Saarnan aiheesta keskusteleminen yhdessä papin kanssa

Voit kertoa halustasi olla valmistelemassa messua esimerkiksi papeille tai kanttoreille, vaikkapa kirkkokahveilla.

Tehtäviä voi keksiä paljon lisää, monenlaisille lahjoille on messussa käyttöä!

Iskelmämessu Kotkan kirkossa

Ikkuna Jumalan todellisuuteen - Minuuttihartaus