Kotka-Kymin seurakunnan vapaaehtoistyöntekijät.

Vapaaehtoistyö

Kotka-Kymin seurakunnassa on iso joukko vapaaehtoisia. Nuorimmat heistä ovat juuri täysi-ikäisiä ja vanhimmat yli yhdeksänkymppisiä, melkoinen joukko!

Tehtäviä on laidasta laitaan. Yhdelle sopii osallistuminen kerran vuodessa ulkoilukaverina ja toinen sitoutuu tehtävään parikin kertaa viikossa ja saa samalla siitä merkittävää sisältöä elämäänsä. Useimmat antavat aikaansa muutaman kerran kuukaudessa.

Toiset nauttivat vauvojen seurasta perhekerhojen lisäsylinä, yksi innostuu nuorten kanssa hengailusta, joku tahtoo auttaa maahanmuuttajaa kotoutumisessa ja iso joukko auttaa keittiöhommissa. Muutamat auttavat kännyköiden ja tietokoneiden heittäytyessä hankalaksi, toiset tulevat apuun, jotta kehitysvammaisten leiri mahdollistuu. Kaikkia yhdistää tekemisen meininki, mukava yhdessäolo ja halu olla avuksi.

Tämän hetken avoimet vapaaehtoistehtävät löydät helpoiten www.vapaaehtoistyö.fi/kotka. Sivua kannattaa seurata aika ajoin, tehtäviä tulee uusia tasaiseen tahtiin.