Metsämaisema, jossa auringonvalo siivilöityy puiden välistä.

Retriiteiltä hiljaisuutta ja lepoa arkeen

Retriitissä kiire, melu ja arjen vaatimukset katkaistaan tietoisella vetäytymisellä hiljaisuuteen ja lepoon. Osallistujat sitoutuvat keskinäiseen vaikenemiseen, mutta retriitin ohjaajan kanssa on mahdollista pohtia hiljaisuudessa esiin nousseita oman elämän kysymyksiä.

Hiljentymisen tukena on luostariperinteestä juontuvia rukoushetkiä ja meditaatioita, virikepuheita ja ehtoollisen vietto. Retriitin hiljaisuus on tilan tekemistä sille, että jotain olennaista voisi nousta esiin. Ohjelma on väljä ja jättää tilaa ulkoilulle, nukkumiselle, lukemiselle ja kiireettömille aterioille valmiista ruokapöydästä.

Retriitissä et silti ole yksin, vaan voit myös kokea yhteyttä. Olet osa ryhmää, joka nauttii hiljaisuudesta yhdessä toisten kanssa. Jokaisella on oma huone.

Vuoden 2022 retriitit

Arkiretriitti 12.3.-6.4.

Aloituspäivä lauantaina 12.3. klo 10-15 Haminassa Herran Kukkarolla (os. Pikkuympyräkatu 34). Aloituspäivän aikana tutustutaan neljän viikon lukumateriaaliin, joka jaetaan osallistujille. Harjoittelemme yhdessä, kuinka tutkia Raamattua mietiskelevällä tavalla. Perehdymme hengellisen matkapäiväkirjan periaatteisiin.

Aloituspäivän aikana tarjotaan lounas ja päiväkahvi. Hinta 10 € (varaa tasaraha).

Kannattaa pukeutua lämpimiin ja mukaviin vaatteisiin.

Ilmoittautumiset viimeistään 4.3.: riikka.klaavu-pihlajamaa@evl.fi. Ryhmän minimikoko on 10 henkilöä.

Arkiretriitti päättyy keskiviikkona 6.4. Arkiretriitin aikana on mahdollista kokoontua pienryhmään, jos kaipaa tukea omalle hiljaisuuden matkalle.
Arkiretriitti on Haminan ja Kotka-Kymin seurakuntien yhteistä toimintaa.

Hiljaisuuden retriitti 22.-24.4.

Ristiniemen kurssikeskuksessa. Retriitti alkaa perjantaina klo 18 ja päättyy sunnuntaina klo 15.

Hinta täysihoidolla 50 €.

Ilmoittautumiset 3.3.-8.4.2022 tällä lomakkeella

Hiljaisuuden arkipäivä to 9.6.

Retriitinomainen päivä, jolloin voit pysähtyä ja kuulostella sisintäsi, luonnon heräämistä ja Luojan läsnäoloa elämässäsi. Päivää rytmittävät lyhyet rukoushetket ja ruokailu, muun ajan voit käyttää lueskellen, oleillen ja nauttien.

Torstaina 9.6. klo 10-15 Helilän seurakuntatalolla, sen piha-alueella ja läheisessä metsässä.

Ruokamaksu 10 e, maksetaan korttimaksuna paikan päällä.

Yhteistä toimintaa Haminan seurakunnan kanssa, ohjaajina Elina Rajala ja Riikka Klaavu-Pihlajamaa.

Ilmoittautumiset 14.3.-26.5. tällä lomakkeella

Hiljaisuuden retriitti 12.-15.8.

Höyterin leirikeskuksessa. Retriitti alkaa perjantaina klo 18 ja päättyy maanantaina aamusta.

Hinta täysihoidolla 55 €.

Ilmoittautuminen alkaa noin 2 kk ennen retriittiä. Linkki lomakkeeseen tulee tälle sivulle.

Retriittipäivä hoitotyön parissa työskenteleville

Lokakuussa tulossa retriittipäivä ensisijaisesti hoitotyön parissa työskenteleville. Ajankohta ja paikka tarkentuu myöhemmin.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: hanna.hietanen@evl.fi tai p. 040 196 7520.

Hiljaisuuden retriitti 25.-27.11.

Höyterin leirikeskuksessa. Retriitti alkaa perjantaina klo 18 ja päättyy sunnuntaina klo 15.

Hinta täysihoidolla 50 €.

sairaalapastori

Kymenlaakson Keskussairaala, Kotkantie 41. Karhulan sairaala, Toivelinnankatu 2.