Uutiset

Uutislistaukseen

Jumalanpalveluksien alkamisaikoihin muutoksia Kotka-Kymin seurakunnassa

Kotka-Kymin seurakunnan jumalanpalveluksien alkamisaikoihin tulee muutoksia ensimmäisestä adventista 27.11.2022 lähtien.  Jumalanpalvelukset alkavat pääsääntöisesti klo 10 Langinkosken kirkossa, klo 13 Kymin kirkossa ja klo 17 Kotkan seurakuntakeskuksessa. 

Seurakunnassa on ollut puolitoista vuotinen kokeilu, jossa jumalanpalvelukset seurakunnan kolmessa eri kirkossa on porrastettu. Kokeilusta on kerätty palautetta sekä seurakuntalaisilta että työntekijöiltä. Palautteen perusteella jumalanpalvelusten alkamisaikoihin on tehty muutoksia aiemmasta. Lisäksi meneillään oleva Kotkan kirkon peruskorjaus vaikuttaa aikoihin.  

 

 

- Messut alkavat pääsääntöisesti Langinkosken kirkossa klo 10, Kymin kirkossa klo 13 ja Kotkan seurakuntakeskuksessa klo 17. Juhlapyhien aikaan, tai kun pyhäpäiviä on useampia peräkkäin, voidaan messuja tarpeen mukaan keskittää. Kesäaikaan jumalanpalveluksia pidetään myös kaupungin puistoissa, kertoo jumalanpalveluselämästä vastaava pappi Juha Ropponen.

 

Porrastaminen toiveena seurakuntalaisilta

Messujen porrastamisen taustalla on kirkkovaltuustolle vuonna 2019 jätetty aloite koskien messujen järjestämistä Kotka-Kymin seurakunnassa.  Keväästä 2020 lähtien seurakunnassa valmisteltiin jumalanpalveluksen kokeilua, joka koronarajoitusten takia alkoi vuonna 2021. Kokeilu perustuu kesän 2019 Kotka-Kymin seurakunnan jumalanpalveluselämän kyselyn johtopäätöksiin.

 

Uudet jumalanpalvelusten alkamisajat ovat voimassa sunnuntaista 27.11.2022 lähtien ja ne ovat voimassa Kotkan kirkon remontin ajan. Kotkan kirkon remontin valmistuttua jumalanpalvelusten alkamisaikoja tarkastellaan uudelleen. 

 

Kotka-Kymin seurakunnan jumalanpalvelukset sunnuntaisin klo 10 Langinkosken kirkossa, klo 13 Kymin kirkossa ja klo 17 Kotkan seurakuntakeskuksessa. 

16.11.2022 09.53