Uutiset

Uutislistaukseen

Tämän valtuustokauden kirkkoneuvosto piti viimeisen kokouksensa

Kirkkoneuvosto piti viimeisen kokouksensa torstaina, 1.12.2022. Viimeisessä kokouksessa ei jäähdytelty vaan esityslista oli hurjan pitkä ja asioita paljon. 

Henkilöstöasiain jaosto oli valmistellut kirkkoneuvostolle kaksi rekrytointia. Se esitti, että perhetyön papin virkaan valittaisiin pastori Ellen Kiviharju ja auttamistyön papin virkaan pastori Hannamaria Yliraudanjoki. Kirkkoneuvosto teki päätökset esityksen mukaisesti ja Ellenille ja Hannamarialle pyydetään Mikkelin hiippakunnan tuomiokapitulilta virkamääräykset Kotka-Kymin seurakuntaan. 

Kirkkoneuvosto sai käsiteltäväkseen myös kolehtisuunnitelman ensi vuodelle sekä Mikkelin hiippakunnalle osoitetun pyynnön saada järjestää ehtoollisjumalanpalvelukset Kotkan kirkon remontin ajan Kotkan seurakuntakeskuksessa. Kirkkoneuvosto päätti, että jatkossa kirkkoherranvirasto palvelee Kotkassa kahtena päivänä viikossa ja Karhulassa viitenä päivänä viikossa. Muutosten tarkka aikataulu ei vielä ole selvä ja muutoksista tiedotetaan lisää myöhemmin.

Joulukuista kirkkovaltuustoa varten kirkkoneuvosto käsitteli toimintasuunnitelman ja talousarvion. Toimintasuunnitelman mukaisesti seurakunnassa jatketaan vahvaa perustyötä eri-ikäisten ihmisten kanssa. Ensi pääsiäisenä on tulossa Ristin tie -näytelmä yhteistyössä teatteriryhmä Kimaran kanssa, kokeilussa on kastettujen vauvojen isille tarkoitettu ryhmä, walk-in -terapiapäiviä, nuorten vaikuttajaryhmän työn vahvistamista ja Kolahtaako? -elokuvaviikon 20-vuotisjuhla. Muuttuvassa maailmantilanteessa seurakunta ja erityisesti sen diakoniatyö varautuu olemaan apuna ihmisten arjessa. 

Talousarvioon on sisällytetty tulevan vuoden investointeja, joista suurin on Kotkan kirkon peruskorjaus. Remontti on saatu käyntiin, mutta kirkko on suljettuna remonttitöiden takia ainakin koko ensi vuoden. Kriisiseurakuntamittarit eivät Kotka-Kymin seurakunnan osalta näytä hälyttäviltä, vaikka tulevan vuoden talousarvio jääkin alijäämäiseksi. Henkilöstösuunnitelma ja kiinteistösuunnitelma tulee pitää jatkossakin ajan tasalla. 

Kirkkoneuvosto sai pöydälle myös Vatikaanin kiinteistöä koskevan myyntitarjouksen. Kirkkoneuvosto päätti lähettää tarjouksen kirkkovaltuuston päätettäväksi. Kirkkovaltuusto kokoontuu keskiviikkona 14.12.2022.

Viimeisinä asioinaan kirkkoneuvosto lähetti uudelle valtuustolle pyynnöt valita kirkkoneuvoston ja johtokuntien jäsenet ja varajäsenet sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Pitkän kokouksen päätteeksi kirkkoneuvosto arvioi vielä kuluneita vuosia ja omaa toimintaansa.

Kiitokset kirkkoneuvostolle kuluneista, työntäyteisistä vuosista! Kukkakimppujen saattelemana kirkkoneuvosto sain osaltaan työnsä päätökseen. Uusi kirkkoneuvosto kokoontuu ensimmäisen kerran tammikuun lopussa.

2.12.2022 10.41