Uutiset

Uutislistaukseen

Palveleva puhelin etsii lisää päivystäjiä

Kirkon keskusteluavun Palveleva puhelin ja chat hakee uusia päivystäjiä Etelä-Kymenlaaksosta. Kurssi uusille päivystäjille alkaa huhtikuussa Kotkassa. 

Palveleva puhelin ja chat on osa kirkon keskusteluapua. Päivystäjinä on kirkon työntekijöitä ja koulutettuja vapaaehtoisia ympäri Suomen. Puhelin on auki vuoden jokaisena päivänä klo 18-24, mutta Etelä-Kymenlaakson päivystäjät päivystävät aina klo 18-21. 

Merkityksellinen vapaaehtoistyö 

Palvelevassa puhelimessa päivystäminen sopii yli 23-vuotiaille, jotka pystyvät sitoutumaan päivystykseen kerran kuukaudessa 3 tunnin ajan. Lisäksi järjestetään työnohjausta tunnin verran kuukausittain. 

– Päivystäminen edellyttää halukkuutta antaa aikaansa toisten ihmisten hyväksi ja myös tasapainoista elämäntilannetta, jotta on voimavaroja kuunnella toisia ihmisiä, sanoo auttamistyön seurakuntapastori Hannamaria Yliraudanjoki Kotka-Kymin seurakunnasta. 

Päivystäjät sitoutuvat vaitiolovelvollisuuteen. Palvelu on anonyymi, eikä päivystäjä koskaan kerro itsestään tietoja puhelinkeskusteluissa. 
Päivystäminen tapahtuu Kotka-Kymin seurakunnan tiloissa. Etelä-Kymenlaakson päivystysringissä on ihmisiä Pyhtään, Haminan ja Kotka-Kymin seurakunnista. 

– Päivystäjät saavat tukea ja lisäkoulutusta sekä mahtavan päivystysporukan, jonka kanssa viettää aikaa. Lisäksi tietysti vapaaehtoistyön, jolla on merkitystä, kuvailee Hannamaria Yliraudanjoki. 

Kurssi alkaa huhtikuussa 

Kurssi uusille päivystäjille järjestetään Kotkan seurakuntakeskuksella  12.4., 19.4., 11.5. ja 17.5 klo 17.30-20. Lisäksi on mahdollista osallistua Palvelevan puhelimen yhteiseen koulutuspäivään la 29.4. klo 9-13 Pyhtäällä. 

Kaikki ilmoittautuneet haastatellaan ennen kurssia. Ilmoittautumiset 5.4. mennessä osoitteessa  www.kotka-kyminseurakunta.fi/palvelevapuhelinLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai Hannamaria Yliraudanjoki p. 040 1967 547 

Kurssilla annetaan kattava koulutus ihmisten kohtaamisesta ja auttamistyöstä puhelimessa. Kurssilla painotetaan käytännön harjoituksia ja yhdessä oppimista. Lopuksi sovitaan harjoitteluvuoroista, joissa mukana on aina kokenut päivystäjä. 

 

17.3.2023 14.57