Uutiset

Uutislistaukseen

Kirkkoneuvoston syyskuun kokouksen päätöksiä

Kotka-Kymin seurakunnan kirkkoneuvoston syyskuun kokous pidettiin keskiviikkona 27.9. Kotkan seurakuntakeskuksessa. Kokouksen alkuun saatiin vierailijoita, kun kirkkoneuvoston jäsenet saivat tavata ympäristödiplomin auditoijat. Auditointi on menossa ja näyttää siltä, että vielä tämän syksyn aikana saadaan seurakunnalle ympäristödiplomi! Ympäristötyöryhmä nimettiin uudelleen, nyt jatkamaan ympäristötyötä tästä eteenpäin.

Kokouksessa kirkkoneuvosto päätti esittää kirkkovaltuustolle auttamistyön, yleisen seurakuntatyön ja kasvatustyön päälliköiden virkojen perustamista. Asia liittyy johtoryhmärakenteiden uudistamiseen. Kirkkovaltuusto käsittelee asiaa lokakuun kokouksessaan. Samalla tavalla kirkkovaltuustoon lähtee seurakunnan kiinteistöstrategia. Kiinteistöstrategia kokoaa tiedot kiinteistöistä ja niiden kehitystarpeista, lähivuosien isoja kiinteistöratkaisuja ovat Kotkan kirkon remontin loppuunsaattaminen, leirikeskuksen kehittämisratkaisu sekä Sunilan seurakuntatalon myynnin edistäminen. Kärkihanke seurakunnan uusien jäsenten paremman tavoittamisen puolesta etenee ja kirkkoneuvosto myönsi pienen määrärahan hankkeen tarpeita varten. 

Varsinaisten päätösasioiden jälkeen kirkkoneuvosto keskusteli tulevasta hallintosäännön uudistuksesta ja sen yksityiskohdista sekä sai tilannetiedon talouden ja kiinteistöhankkeiden osalta. Lyhyesti valmistauduttiin myös lokakuun kokouksen asioihin. 

2023-09-28 14:08:00.0