Uutiset

Uutislistaukseen

Kotka-Kymin seurakunta ja Kotkan kaupunki vaihtavat maa-alueita

26.3.2020 14.23

Kotka-Kymin seurakunnan kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että se hyväksyy maa-alueiden vaihdon Kotkan kaupungin kanssa. Kirkkoneuvosto kokoontui käsittelemään asiaa maaliskuun kokouksessaan 25.3.2020. Kirkkovaltuusto päättää asiasta myöhemmin.  

Kotkan kaupunki on neuvotellut Kotka-Kymin seurakunnan kanssa maa-alueiden vaihtamisesta. Vaihdolla toteutetaan asemakaavoja ja selkeytetään maanomistusta. Kaupunki luovuttaa seurakunnalle yhteensä 2 997m2 maa-alueita ja seurakunta puolestaan kaupungille 55 042m2. Kaupunki maksaa välirahana vaihdossa seurakunnalle yhteensä  220 655€. 

Vaihdettavat maa-alueet tukevat sekä seurakunnan että kaupungin toimintaa. Kaupungin luovuttamat alueet sijaitsevat muun muassa Helilän hautausmaan ja Kymin kirkon vieressä sekä Parikan hautausmaan vieressä. Seurakunta puolestaan luovuttaa kaupungille alueita Parikalta, Käpylästä, Kyyhkylästä, Helilästä, Ristinkalliolta ja Mussalosta. 

Kirkkoneuvoston kokouksessa lisäksi lähetettiin kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi maa-aluekauppa Alahovista Ulla Putkosen nimiin. Maa-alueen pinta-ala on noin 19 576m2 ja siinä ei ole rakennusoikeutta.