Uutiset

Uutislistaukseen

Seurakunnan kokoava toiminta tauolla 28.2.2021 asti koronarajoitusten vuoksi

Kotka-Kymin seurakunta tukee edelleen ihmisiä hengellisesti ja henkisesti sekä tarjoaa mahdollisuuden osallistua seurakunnan toimintaan verkon välityksellä.

Kotka-Kymin seurakunta pyrkii omalta osaltaan rajoittamaan koronaviruksen leviämistä. Seurakunta noudattaa viranomaisten antamia suosituksia ja rajoituksia. Kymsoten ja Aluehallintoviraston antamien ohjeiden mukaisesti seurakunnan kaikki ulkona ja sisällä tapahtuva kokoava toiminta lukuun ottamatta kirkollisia toimituksia sekä päiväkerhoja ja alakoululaisten iltapäivätoimintaa keskeytetään 28.2.2021 asti. Tähän sisältyy sekä lapsille että aikuisille suunnattu toiminta sekä jumalanpalvelukset.

Kirkolliset toimitukset

Kirkollisiin toimituksiin (ristiäiset, häät, hautajaiset) voi viranomaisten suosituksesta osallistua korkeintaan 10 henkilöä, samoin näiden toimitusten jälkeisiin juhliin. Seurakunnan papit eivät osallistu kasteen jälkeen kastekahveille tai siunaustilaisuuden jälkeen muistotilaisuuteen.

Jumalanpalvelut ja hartauselämä verkossa

Kutsumme kaikkia osallistumaan Kotkan kirkoista lähetettävään jumalanpalvelukseen verkon välityksellä sunnuntaisin ja pyhäpäivinä klo 10. Jumalanpalvelukseen pääset mukaan seurakunnan Facebookissa. Sinulla ei tarvitse olla Facebook-tunnuksia katsoaksesi lähetystä. Jumalanpalveluksen tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan, joten voit viettää jumalanpalvelusta silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Paikanpäälle kirkkoon ei ole mahdollista tulla.

Keskiviikko iltaisin hiljennymme iltahartauteen verkon välityksellä klo 20. Iltahartaus on katsottavissa seurakunnan Facebook-sivulla. 

Keskusteluapua ja tukea tarjolla

Kirkon keskusteluapu auttaa koko Suomessa, kun kaipaat kuuntelijaa. Päivystäjät ovat koulutettuja, vaitiolovelvollisia vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä. Keskusteluapua saa puhelimitse, chatissa tai vaikkapa perinteisellä kirjeellä. Palveleva puhelin on avoinna joka ilta klo 18-24 numerossa 0400 22 11 80. Kirkon keskusteluavun muut kanavat osoitteessa www.kirkonkeskusteluapua.fi.

 

Huomioithan, että nettisivujemme tapahtumakalenteri ei tällä hetkellä ole täysin ajan tasalla uusista rajoituksista johtuen.

31.12.2020 11.20