Uutiset

Uutislistaukseen

Kotka-Kymin seurakunnan kirkkoneuvosto piti kevätkauden toisen kokouksensa

Kirkkoneuvosto kokoontui keskiviikkona 23.2.2022. Kokouksessa aloitettiin tulevien seurakuntavaalien valmistelu, kun kirkkoneuvosto päätti ehdottaa kirkkovaltuustolle seurakunnan jakamista äänestysalueisiin sekä vaalilautakunnan perustamista. Kirkkovaltuusto saa nämä asiat päätettäväkseen seuraavassa kokouksessaan, joka pidetään 16. maaliskuuta. Seurakuntavaalit järjestetään tämän vuoden marraskuussa ja uusi kirkkovaltuusto aloittaa työnsä vuoden 2023 alussa. 

Vaaliasioiden lisäksi kirkkoneuvosto päätti esittää kirkkovaltuustolle hauta-asioiden hoitajan viran sekä kappalaisenviran lakkauttamista. Molemmat virat ovat täyttämättä viranhaltijoiden jäätyä eläkkeelle. 
Seurakuntatyön johtokunnan esityksestä kirkkoneuvosto nimesi Kolahtaako? -elokuvaviikon työryhmään seuraavat jäsenet: Matti Jylhä-Vuorio (puheenjohtaja), Martti Pentti, Joni Böös, Suvi Korpela, Altti Uski, Mari Laakso-Suutari, Sari Hyvönen, Mariia Lemmetyinen, Emilia Pulkki ja Anna Mykrä-Siljander. Kolahtaako? -elokuvaviikko järjestetään syksyllä 2022. Kirkkoneuvosto vahvisti myös seurakunnan nimikkolähettikohteet vuodelle 2022. 


Kirkkoneuvosto keskusteli myös ns. Vatikaanin tontin kehittämisestä ja päätti solmia konsulttisopimuksen asiasta Suhola Oy:n kanssa. Sopimuksen tavoitteena on löytää korttelille uusia käyttäjiä, kun seurakunta ei enää tarvitse sen tarjoamia toimistotiloja. Kokoontumistiloja ja kirkkoherranviraston palveluja on Kotkansaarella tarjolla jatkossakin.

24.2.2022 07.46