Uutiset

Uutislistaukseen

Vaatteiden vaihtoa ja tuunausta ekopaaston hengessä 

- Swap it! -tapahtuma Langinkosken kirkon Toivonsalissa la 12.3. 

Kotka-Kymin seurakunta järjestää lauantaina 12.3. klo 14–17 tapahtuman Swap it! -vaatteiden vaihtoa ja kierrätystä. Tapahtuma järjestetään ekopaaston hengessä. 

Vaatteidenvaihdon ideana on tuoda paikalle tarpeettomia, mutta vielä hyväkuntoisia vaatteita ja viedä mukanaan itselle mieleisiä. Tapahtumaan voi tuoda vain ehjiä ja puhtaita vaatteita – sellaisia, jotka voisi antaa hyvälle ystävällekin. Jokainen voi tuoda korkeintaan kaksi kestokassillista vaatteita vaihtoon. 

Tuunaajamutsi vetää farkkutyöpajan 

Mm. somesta tuttu Tuunaajamutsi Annakaisa Kilpinen Helsingistä on mukana tapahtumassa ja vetää farkkutuunauspajan. Tuunaajamutsi myös kertoo mahdollisuuksista kierrättää vanhoja vaatteita. Työpaja pidetään klo 15–17, ja mukaan voi ottaa omia farkkuja, mutta materiaalia on myös valmiina. 

Tuunaajamutsi Annakaisa Kilpisen blogi on saanut tunnustusta ja hän on vieraillut myös Strömsö-ohjelmassa. 

Lisäksi paikalta löytyy tuunauspiste, jossa voi itse huoltaa vaatteitaan. 

Tanssityöpajoja lapsille ja nuorille 

Ohjelmassa on myös tanssilliset työpajat lapsille ja nuorille. Työpajat ohjaa 105 Dance Complex. Työpajat alkavat klo 15.10 Happy Feetillä, 15.50 on hiphopia ja 16.20 CheerDancea. 

Tapahtumassa on myös kahvio sekä kirpputori- ja myyjäispöytä, joiden tuotto ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofiapukeräykseen Ukrainan sodasta kärsiville.  

Ekopaasto yhdistää paaston ja ympäristön 

Ekopaasto on Suomen evankelisluterilaisen kirkon kampanja, jossa innostetaan liittymään pääsiäispaastoon sekä rohkaistaan kohtuuteen ja vastuullisuuteen. Kampanjassa painotetaan erilaisia ympäristöteemoja kristillisestä näkökulmasta. 

2.3.2022 07.27