Yhteisvastuukeräystä suorittava mies henkilö keräämässä lippaan kanssa keräystä toiselta henkilöltä.

Yhteisvastuu

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Mihin apua annetaan?

• 60 % tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun
  • 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa
  • 20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön

Kirkon diakoniarahaston kautta autetaan vähävaraisia sekä yllättävän elämänkatastrofin, kuten tulipalon tai vakavan sairauden vuoksi vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneita ihmisiä.

Jokaisesta lahjoitetusta eurosta noin 80 % käytetään avustustyöhön ja loput keräyksen vaikuttamistoimintaan, viestintään, varainhankintaan sekä keräyksen yleishallintoon.

Keräykset

Joka kevät Yhteisvastuun reilut 35 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat.

Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden. Vuoden 2019 keräysluvan numero Manner-Suomessa on  RA/2017/785, voimassa 1.9.2017–31.8.2019 ja Ahvenanmaalla ÅLR 2018/4641,  voimassa 1.9.2018–31.8.2019. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti.

Yhteisvastuun puitteissa tapahtuu vuosittain valtavasti eri puolilla Suomea. Kerro omasta tapahtumastasi somessa #yhteisvastuu  ja kurkkaa samalla, mitä muut ovat ideoineet.