Uutiset

Uutislistaukseen

Kotka-Kymin seurakunnan toimintaa supistetaan varotoimena koronaviruksen leviämisen vuoksi

13.3.2020 12.51


Kotka-Kymin seurakunta pyrkii ennaltaehkäisemään koronaviruksen leviämistä perumalla lähes kaikki tapahtumat ja kokoontumiset ajalla 13.3.-5.4.2020. Seurakunta huolehtii poikkeusaikanakin alueen ihmisten hengellisistä ja henkisistä tarpeista.

Valtioneuvosto on torstaina 12. maaliskuuta antanut ohjeet koronavirusepidemian torjuntaan ja kirkkohallitus ja Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli on kehottanut vakavasti harkitsemaan seurakunnan toimintoja. Kotka-Kymin seurakunta peruu muun muassa kaikki lasten ja varhaisnuorten kerhot, nuorten viikkotoiminnan, erilaiset ruokailut, aikuisille ja senioreille suunnatut kerhot ja piirit, kuorojen harjoitukset ja konsertit 5.4.2020 asti. Vaikka tilaisuuksien järjestämistä rajoitetaan, seurakunnan työntekijät ja erityisesti papit, diakoniatyöntekijät ja nuorisotyönohjaajat ovat tavoitettavissa puhelimitse.

“Kotka-Kymin seurakunta haluaa omalta osaltaan hillitä viruksen leviämistä. Toiminnan peruuttaminen määräajaksi on perusteltua erityisesti siksi, että seurakunnan toimintaan osallistuu paljon ikäihmisiä, jotka on luokiteltu riskiryhmään “, kertoo Kotka-Kymin seurakunnan kirkkoherra Anna-Tiina Järvinen. 

Jumalanpalvelus kirkoissa sunnuntaisin
Seurakunta turvaa perustehtävänsä pitämällä Kotkan, Kymin ja Langinkosken kirkoissa klo 10 sunnuntain jumalanpalvelukset sanajumalanpalveluksena. Jumalanpalveluksien jälkeen ei järjestetä kirkkokahveja. 

Kirkolliset toimitukset normaalisti
Kirkollisista toimituksista hautajaiset toimitetaan sovitusti. Kaste- ja vihkiperheiden kanssa voidaan keskustella, siirretäänkö toimituksen ajankohtaa myöhemmäksi, mikäli kasteperheet tai vihkiparit tätä haluavat. Papit eivät kuitenkaan osallistu ihmisten toimituksenjälkeisiin juhliin.

Edellä mainittujen lisäksi perheasianneuvottelukeskuksen toiminta, koululaisten iltapäiväkerhot ja diakonian ajanvarausvastaanotto jatkuvat tavalliseen tapaan. Kirkkoherranvirasto palvelee normaalisti, suosittelemme kuitenkin asioimaan puhelimitse tai sähköisesti.  Kaikki säännöllinen viikkotoiminta, leirit, retket, yhteisöruokailut, konsertit ja muut kokoontumiset perutaan 5.4. asti. 

Seurakunnan johtoryhmä seuraa tilannetta aktiivisesti ja päättää mahdollisista jatkotoimenpiteistä ja toiminnan supistamisen jatkumisesta tilanteen mukaan. 
Ajankohtaiset tiedot seurakunnan järjestämistä jumalanpalveluksista ja muista ajankohtaisista asioista ja työntekijöiden yhteystiedot löydät osoitteesta www.kotka-kyminseurakunta.fi sekä seurakunnan somekanavista.